Malzemeler
Harcı için:
· 6 elma
· 150gr. toz şeker
· 1su bardağı iri dövülmüş ceviz
· 1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru için:
· 250gr. Margarin+1çay bardağı sıvı yağ
· 4 çorba kaşığı toz şeker
· 1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 paket vanilin
· Yaklaşık 5 su bardaği kadar un(hamurun kivamina göre dikkatli eklenecek)
Dilerseniz pudra şekeri
Yapılışı:
Elmalar soyulup, rendelenir ve şekerle birlikte, suyunu çekene kadar pişirilir. Ceviz ve tarçın eklenip soğumaya bırakılır. Hamuru: Yağ, yoğurt ve şekeri karıştırılır. Unu eklenip, yumuşak bir hamur elde edilir ve 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.
Hamuru açılır ve elmalı harcı her yerine sürülür. Sıkıca bir rulo yapılıp, bir parmak kalınlığında kesilir. Buzdolabinda en az yarim saat dinlendirirseniz daha kolay dilimlenir. Dilimler pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 C’de yaklaşık 25dakika pişirilir. İyice soğuttuktan sonra istenirse üzerine pudra şekeri serpilir.
Efendim afiyet olsun...
10 yorum:
merhabalar...
Tarifi yemekte gezinirken elmalı kurabişlerin size ait olduğunu gördüm ellerinize sağlık...
Mutlaka deneyeceğim sevgiyle kalın...
Merhaba Pembe tatlar, hos geldin bloguma:) sonucu paylas emi!sevgiler...
hafta sonu deneyeyim yani anneme söyleyeyim denesin bende afiyetlen yiyeyim
dilek yada gel, son kalan bir taneyi ye:)
bizi de bakismaktan kurtar. Cok yedim daha yemeyim diyorum ama o bana, ben ona bakiyorum:)
Çok güzel ve değişik görünüyor, ellerinize sağlık...
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :)
teşekkür ederim:)
Merhabalar, Monetanın sayfasını gezerken bloğunuzu farkettim.
Elmalı rulo kurabiyelere bayıldım. Ellerinize sağlık :) Sizi izlemeye aldım. Bana da beklerim. http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle,
sevgiler...
merhaba Fatma Damyan:) tanıştığımıza pek memnun oldum, hemen geliyorum bloguna:)
Yorum Gönder