6 Aralık 2007 Perşembe

KİREÇTE KABAK-II

Takip eden arkadaslarim bilirler, daha once de denemis ama sonmemis kirec bulamadigim icin yeterince ikna olmamistim.. Bu kez babamlarin insaat halindeki evlerine gormeye gidince biraz kirec aldim babamin izniyle:)) Bu kez ikna oldum. Eger imkan bulur da denemek isterseniz diye nasil yaptigimi anlatayim:


4 yemek kasigi sonmemis kireci 6 lt. suda 10 dakika beklettim. Uzerindeki bulanik suyu ince bir suzgecle altindaki tortulari bulandirmadan baska bir kaba suzdum. Dilimledigim 0,5kg. kabagi(fazla iri olmasin) bu suda 5 saat beklettim. Sonra kabaklari cikarip yikadim. Temiz suyun icinde sabaha kadar(10saat kadar) beklettim. Bir tencerede 2 bardak toz seker ve 2 bardak suyla serbet hazirladim. 5 dakika kaynattiktan sonra ovalayarak yikdigim kabaklari serbete attim. Tencerenin kapagini kapatip kisik ateste 0,5 saat kadar pisirdim. Kabaklar hafif yumusamaya baslayinca kapagini acip ocagin isisini birazcik artirdim ve serbeti hafif agdalastirdim. Hepsi bu kadar..


Efendim afiyet olsun...

çilekli arama motoru